Ungarn

Jagt i Ungarn med LB Jagtrejser

LB Jagtrejser tilbyder jagtoplevelser i det meste af Ungarn. Ungarn har stolte jagtlige traditioner og forstår værdien af selektiv afskydning. Det er derfor ofte fra Ungarn, at der hjembringes kapitale trofæer.

Alle har hørt om de mægtige kapaterhjorte, men generelt bliver kronhjortene i hele Ungarn meget store. Landet byder i øvrigt på jagt efter råvildt, dåvildt, muflon og vildsvin.

Terrænet i Ungarn er meget varieret, fra det kuperede/bjerglige område i det nordlige Ungarn og nordvest for Balatonsøen til de helt enorme flade marker i den østlige og sydlige del.

Mange danskere kender allerede Ungarn som et dejligt feriested for hele familien og mange danskere har afholdt deres ferie ved Balatonsøen. Ønsker man at kombinere familieferien med en jagtferie, er mulighederne oplagte navnlig under bukkejagten og brunstjagten på kronvildt.

Indkvartering ved jagtrejser til Ungarn

Indkvarteringen i Ungarn kan arrangeres lige fra en simpel hytte på reviret til det luksuriøse hotel med wellness mm., alt efter ønske.

Er man træt af køreturen kan man med fordel tage et fly. Bookes flybilletten i god tid kan der findes særdeles fordelagtige priser. Man flyver til Budapest hvorfra der vil være transport i bil til reviret.

Priserne i Ungarn varierer fra revir til revir. Nedenstående er derfor eksempler, men indhent altid konkret tilbud.

Bukkejagt i Ungarn med LB Jagtrejser

I dette smukke og varierende landskab har du muligheden for at nyde oplevelsen ved bukkejagt på både mellemstore og store bukketrofæer. LBJagtrejser råder over både jagtforeningsrevirer og statsrevirer. Øst for Budapest finder du de enorme store vidder med flade marker. Her råder vi over adskillige jagtforeningsrevirer hvor der er mulighed for bukkejagt.

Bukkejagt i Ungarn er enhver forundt. Med dets start allerede midt i april måned har man mulighed for at forlænge sæsonen med en hel måned og dermed tage forskud på glæderne, inden premieren i Danmark den 16. maj. Når bukkejagten i Danmark er slut har man i Ungarn den formidable mulighed for brunstjagten i slutningen af juli og starten af august, der byder på en utrolig spændende og udfordrende jagt med gode chancer for at møde bukke, der normalt ikke viser sig – ofte stærke bukke.

Jagten foregår ved solopgang og solnedgang hvor hver jæger ledsages af en top professionel ungarsk jagtguide, der kender området særdeles godt. De fleste guider taler engelsk eller tysk, og hvis ikke har man har via tolken på forhånd aftalt ca. hvilken størrelse bukke man vil gå efter samt på hvilke afstande man ønsker at afgive skud. Jagtguiden vurderer om de enkelte bukke er afskudsbare, men det er op til den enkelte jæger at vurdere hvorvidt det er forsvarligt at afgive skud i den enkelte situation.

Vi anbefaler 3 dages bukkejagt (6 pürsch) og indkvarteringen kan arrangeres efter ønske. På vores revirer afregnes efter prisliste eller fastpris – se mere under priser (link).

  • Jagttid 15/4 – 30/9

Hjortejagt i Ungarn med LB Jagtrejser

Jagten på Kronhjort i brunsten er en uforglemmelig oplevelse. Mange jægere tiltrækkes da også på brunstjagt efter kronhjort år efter år- og det er der en god grund til. Det er en fantastisk oplevelse at høre skoven runge af den majestætiske kronhjorts urgamle brunstbrøl.

De ungarske revirer udfører en restriktiv afskydning således der ikke nedlægges unge lovende hjorte. Hjorte med gevirvægt under 6 kg kan derfor ikke nedlægges, men ønsker du en hjort på 8-9+ kg er Ungarn et rigtig godt bud.

LB Jagtrejsers kronhjorterevirer findes stort set i hele Ungarn, både kuperede terræner med store skove og mere flade terræner med siv og moseområder. Alle områderne er helt idelle habitater for kronvildtet, hvorfor de også findes en rigtig stor bestand.

Kronhjort jages i en kombination af pürch og anstand morgen og aften. Vi anbefaler 4-5 dages jagt (8-10 pürch) idet successen for hjortejagten er nøje betinget af at hjortene er i brunst og man kan høre deres brunstbrøl.

I Ungarn kan man på alle revirer aftale en max. pris eller max. størrelse på den ønskede trofæ, således man kan lave et fast budget hjemmefra. Ønsker man f.eks. en hjort med gevirvægt på 9 kg garanterer ungarerne en margen på 9 kg +/- 15%. Ligger den nedlagte hjort ikke indenfor dette spænd har jægeren ret til at lade hjorte blive og dermed ikke betale for den. Derefter kan jagten fortsætte efter en hjort i den ønskede størrelse.

  • Jagttid 1/9-31/10

Dåhjortejagt i Ungarn med LB Jagtrejser

Den bedste og mest spændende periode at jage dåhjort i er oktober, hvor dåvildtet er i brunst. Dåhjortene samles i områder hvor de udvælger sig en brunstplads og her kommer dåerne og besøger dem på brunstpladsen. At pürsche den helt rigtige dåhjort kan derfor være en stor udfordring da der vil være en hel del hjorte og dåer tilstede indenfor et mindre område.

  • Jagttid 1/10 – 31/1

I ungarn anbefales 10.-30. oktober for optimal brunstjagt, men det kan variere fra revir til revir. Der kan også arrangeres jagt på hundyr/selektionsjagt fra 15. november – 31. januar.

Jagten foregår ved solopgang og solnedgang hvor hver jæger ledsages af en top professionel ungarsk jagtguide, der kender området særdeles godt. De fleste guider taler engelsk eller tysk, og hvis ikke har man har via tolken på forhånd aftalt ca. hvilken størrelse hjorte man vil gå efter samt på hvilke afstande man ønsker at afgive skud. Jagtguiden vurderer om de enkelte hjorte er afskudsbare, men det er op til den enkelte jæger at vurdere hvorvidt det er forsvarligt at afgive skud i den enkelte situation.

Muflonjagt i Ungarn med LB Jagtrejser

Muflon jages i det kuperede bjergområde i det nordlige Ungarn. Det kræver en rimelig fysik på grund af bjergene, men det er en helt speciel og storslået oplevelse. Jagten er præcis ligeså intens og spændende som jagten efter råbuk eller hjort. Muflon er følsomme dyr, hvorfor det kræver en dygtig jæger at pürsche en muflon. Ofte er det førerfåret, der er den vagtsomme i flokken, så det handler om at undgå hendes opmærksomhed.

Jagten på muflon er optimal i perioden fra slutningen af oktober til midt i november hvor muflonerne er i brunst. En anden mulighed er jagt i december og januar hvor den tætte underskov på bjergskråningerne er mere åben og muflonerne derved er lettere at spotte på længere afstand og en spændende pürsch kan indledes. I den periode kan du være heldig, at der er hvid vinter, og det vil blot forøge den samme oplevelse. På fri vildtbane kan der skydes muflonvæddere fra 60–90 cm.

  • Jagttid 1/10 – 28/2

Muflon-/dåhjorte pakker:

Termin 15. oktober – 28. februar
3 dages jagt (6 outings) samt 4 dages ophold med fuld gourmet forplejning i luksus indkvartering

Pakke 1.
Muflon 65,01 – 69,99 cm eller dåhjort 2,5 – 2,99 kg dkr. 16.995,-

Tilbagebetaling ved manglende muflon/dåhjort dkr. 7.000,-

Pakke 2.
Muflon 70 – 75 cm eller dåhjort 3 – 3,49 kg dkr. 20.595,-

Tilbagebetaling ved manglende muflon/dåhjort dkr. 9.700,-

Pakke 3.
Muflon 75 – 80 cm eller dåhjort 3,49 – 3,75 kg dkr. 24.995,-

Tilbagebetaling ved manglende muflon/dåhjort dkr. 15.000,-

Pakke 4.
Muflon 80 – 85 cm eller dåhjort 3,75 – 3,99 kg dkr. 29.595,-

Tilbagebetaling ved manglende muflon/dåhjort dkr. 19.000,-

Premium pakke 5.

Muflon uanset str. eller dåhjort 4,00 – 4,29 kg dkr. 35.595,-

Tilbagebetaling ved ingen muflon/dåhjort dkr. 25.000,-

Bukkejagt pakker:

Pakke 1:
3 dages jagt (6 outings)
Jagtføring 1:1
3 dages ophold med fuld forplejning
3 bukke op til 300 g netto*
3 x Trofæbehandling og – evaluering
Jagttegn, forsikringer mv.
dkr. 11.495,-

Pakke 2:
3 dages jagt (6 outings)
Jagtføring 1:1
3 dages ophold med fuld forplejning
3 bukke mellem 300-400 g netto*
3 x Trofæbehandling og – evaluering
Jagttegn, forsikringer mv.
dkr. 14.995,-

*Bukke er på guidens anvisning

Dåhjortejagt i oktober:

3 dages jagt (6 outings)
Jagtføring 1:1
3 dages ophold m morgen- og aftensmad
Trofæbehandling
Jagttilladelse

Samt valgfri dåhjort:

Dåhjort mellem 3,0-3,5 kg, dkr. 16.500,-

Dåhjort mellem 3,51-4,0 kg, dkr. 25.800,-

Dåhjort mellem 4,01-4,5 kg, dkr. 42.200,-

Tilmeld dig nyhedsbrevet