Namibia

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Namibia

Vi kan hos LB Jagtrejser tilbyde jagt på en af de største privatejede jagttrofæfarme i det nordøstlige Namibia i Afrika, ved grænsen til Botswana. Farmen rummer en bred vifte af vilde dyr hjemmehørende i Afrika på de 25.000 ha hvoraf de 4.000 ha er vildthegn til de indførte arter. På den frie vildtbane er der rig mulighed for at jage arterne Kudu, Warthog, Steenbok og Duiker, mens andre arter jages i de hegnede områder. Hvert år nedlægges der geparder på området hvilket skal betragtes som en bonus idet det typisk er antilopejægere, der udnytter en pludselig opstået mulighed til at nedlægge dette fascinerende trofæ.

Jagten på farmen er generelt pürschjagt, men der er også mange skjul og skydetårne fordelt over området. Som så mange andre steder på jagt er det i høj grad op til den enkelte jæger hvilken jagtform der ønskes udført og det er derfor vigtigt at kommunikere sine forventninger til jagtledelsen, således man i videst muligt omfang får disse indfriet. I kombination til trofæjagten/riffeljagten kan der arrangeres jagt med haglgevær på perlehøns, grouse, duer og frankoliner.

Der flyves til Windhoek International Airport (Hosea Kutako International Airport) hvor du afhentes af værterne og kører de ca. 350 km (4 timer) nordøst på i retning mod Gobabis. Der stoppes undervejs for at få lidt at spise og drikke. Ønsker du at benytte konservator i Namibia kan det aftales at besøge denne og aflevere dine trofærer på turen tilbage til lufthavnen.

 

Jagt i Afrika - jagtrejser Afrika

Indkvartering ved jagtrejser til Namibia i Afrika

Midt i jagtområdet ligger beboelsen, der består af værelser med eget bad og toilet, placeret omkring et hyggeligt fællesareal med swimmingpool, en overdækket ”lapa” hvor måltiderne ofte indtages sammen med værtsparret samt bar, tv, pool og dart i det stemningsfyldte opholdsområde. Forplejningen er i top og består af veltilberete måltider lavet at farmens kok, der ofte benytter vildt i sine retter. På farmen er der sengeplads til 10 personer, men der bookes altid kun et hold jægere/ledsagere ad gangen uanset størrelse på gruppen. Man er således sikret et hyggeligt og personligt ophold på farmen i selskab med værterne, der har kendskab til denne del af Afrika.

Der flyves til Windhoek International Airport (Hosea Kutako International Airport) hvor du afhentes af værterne og kører de ca. 350 km (4 timer) nordøst på i retning mod Gobabis. Der stoppes undervejs for at få lidt at spise og drikke. Ønsker du at benytte konservator i Namibia kan det aftales at besøge denne og aflevere dine trofærer på turen tilbage til lufthavnen.

Jagt i Afrika - jagtrejser Afrika
jagt og jagtrejser Afrika Namibia

Praktisk info om rejsen til Namibia, Afrika

Pas og visum

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Namibia. Der kræves ikke visum til Namibia, Afrika for ophold under 90 dage. På vores rejser til Namibia skal du sende os en kopi af fotosiden i dit pas. Skal du rejse med våben skal vi tillige have kopi af våbenpas forside og siden med det indførte våben. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Våben import/eksport (forbehold for ændringer)

Vi anbefaler at man, så vidt det er muligt, medbringer sit eget våben idet det giver en tryghed at jage med et våben man kender. Men man kan også leje våben på destinationen. Det er intet problem at rejse med sit våben, der er blot nogle ting man skal være opmærksom på, bl.a.:

 • Du skal have et gyldigt våbenpas
 • Der skal udfyldes en Export deklaration (denne sørger vi for)
 • Der skal udfyldes Import/eksport papirer til det Namibiske politi (dette sørger vi for)
 • Medbring jagtinvitation (denne sørger vi for)
 • Valg af transitlufthavn
 • Evt. SAP520 (hvis via Johannesborg)

Ved ankomst til Windhoek lufthavn går du til politiets kontor. Du afleverer dit pas og import/eksport papirer til det Namibiske politi samt den jagtinvitation som du modtog sammen med din flybillet. Du åbner din våbenkuffert og politiofficeren kontrollerer de våben data som er anført. Oplysningerne fra import/eksport papirerne tjekkes hvorefter du får udleveret dit våben – man skal nogle gange væbne sig med tålmodighed.

Pakning af våben og ammunition (forbehold for ændringer)

Skydevåben skal pakkes forsvarligt, i låsbar kuffert, uden ammunition og hvis muligt skal bundstykket separeres fra våbnet og pakkes i en pose i tøjbagagen. Evt. skydestok kan også placeres i din våbenkuffert. Lad være med at pakke din riffelkikkert i håndbagagen – det kan give problemer i security. Ammunition skal være i original emballage hvor de enkelte patroner er adskilte (ikke løse). Kasserne lægges i an aflåst ammunitionsbox og pakkes sammen med tøjbagagen. Der må maksimalt importeres 5 kg ammunition pr. person til eget brug. Kontroller dog altid reglerne for transport af våben og ammunition ved det flyselskab du skal med.

Vaccinationer

I Namibia kræves der gul feber-vaccinationscertifikat af rejsende, der kommer fra et gul feber- område. Derudover kan der være vaccinationer eller anden sygdomsforebyggende behandling, der anbefales ved rejser i Namibia. Forhør dig hos din egen læge. Medbring i øvrigt altid et internationalt vaccinationskort – der kan blive brug for det, specielt i forbindelse med eventuelle epidemier.

Rejseforsikring

Da den offentlige sygesikring ikke dækker omkostninger til hjemrejse samt lægebehandling i Namibia, er det en forudsætning for deltagelse i rejsen, at du har tegnet en rejseforsikring, der dækker såvel omkostninger ved behandling af sygdom som hjemtransport. Endvidere anbefaler vi, at forsikringen indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage. LB Jagtrejser er behjælpelig med tegning af rejseforsikring gennem Gouda Rejseforsikring.

Klima

Undersøg hjemmefra, hvordan vejret er på det tidspunkt hvor du skal rejse. Tjek evt.
http://www.yr.no/sted/Namibia/

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker din håndbagage, så du har det ved hånden, du skal bruge, ved en eventuel bagageforsinkelse. Endvidere anbefaler vi, at værdigenstande samt vigtig medicin medbringes i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, der er nødvendig på flyrejsen, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Husk håndkikkert skal pakkes i din kuffert.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Namibia kan variere alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:
Sommertid: – 1 timer
Vintertid: – 2 timer

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande i Afrika er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere.

Valuta og kreditkort

I Namibia hedder møntfoden namibisk dollar (NAD). De fleste valutaer kan veksles overalt i Namibia og der kan pt. ikke veksles til Namibiske dollars i Danmark. Det anbefales derfor at medbringe valuta i euro eller amerikanske dollars som man veksler dernede. Vores erfaring er, at det kan være problematisk at hæve kontanter på sit kreditkort, men disse forhold ændres konstant, og kreditkort vinder mere og mere frem. Kreditkort accepteres på de fleste større souvenir-butikker, men ikke på markeder.

Elektricitet

Namibia har ligesom Danmark 220 volt, men danske stik kan ikke bruges. Medbring derfor et adaptersæt med mange valgmuligheder. Telefon og internet Den internationale landekode for Namibia er + 264. Det er dyrt at ringe hjem fra Namibia, tjek evt. med eget mobilselskab om dækning og priser for opkald fra Namibia, samt modtagelse af opkald. Der er internetadgang på farmen, så vi anbefaler at anvende skype fra bærbar eller tablet/ipad.

Hygiejne

På farmen er der moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke vådservietter, og evt. hånddesinfektionsgel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Jagten

Afhængig af årstiden og vegetationen skal man forvente skudafstande på 150-200 m. Vi anbefaler derfor at træne med sin riffel på disse afstande inden afrejse.

Beklædning

Husk at medbringe på en jagt-/safarirejse:

 • Lette sko og/eller sandaler til safarikørsler og gode vandresko til vandresafari.
 • Let bomuldstøj, også med lange ærmer/ben (som beskyttelse mod solen), gerne i safarivenlige farver som kaki, sandfarvet eller mørkt tøj (hvidt tøj kan skræmme dyrene, og blåt tøj tiltrækker fluerne).
 • – Kasket eller solhat.
 • Uldsweater eller fleecetrøje til safari om morgenen og aftenen.
 • Vind- og regntæt jakke.
 • Badetøj (der er swimmingpool på farmen).
 • Kikkert.
 • Våben.
 • Ammunition.
 • Kamera – evt. videokamera.
 • Solcreme.
 • Myggespray.

Før afrejsen

Når vi har modtaget den sidste forudbetaling og senest en uge inden afrejse fremsendes de nødvendige rejsedokumenter (flybillet, invitation til brug ved transport med våben mm.).

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Arter

På farmen i Namibia er der rig mulighed for at jage de mest gængse plains game af en rigtig høj trofækvalitet. Også Brun Hyæne kan man være heldig at træffe. De fleste af antiloperne jages på den fri vildtbane, men arter som Wildebeest, Eland, Giraf og Zebra findes primært i hegnet område.

Der holdes et forholdsvist lavt jagttryk og der jages langt fra hver uge i sæsonen, hvilket gør at man i høj grad vil se vildtet i deres naturlige rammer og der er masser af det. De mange vandreservoir gør farmen ideel hvis man vil studere vildtet nøje, tage fantastiske billeder på tæt hold (man sidder i skjul tæt på vandreservoirene) og bare nyde disse fantastisk flotte dyr, hvor flere kun er hjemmehørende i Afrika.

Hvert år nedlægges der geparder på området hvilket skal betragtes som en bonus idet det typisk er antilopejægere, der udnytter en pludselig opstået mulighed til at nedlægge dette fascinerende trofæ.

På farmen i det bjergrige terræn ca. 30 km vest for Outjo og ca. 370 km nord for Windhoek kan vi endvidere tilbyde særdeles sucessfuld Leopardjagt. Farmen er på ca. 4.000 ha og der findes ingen game fence – kun kvæghegn. I området lever der Oryx, Kudu, Warthog, Hartman Zebra, Duiker, Steenbok, Leopard, Klipspringer og Damara dik-dik. Værter og PH har specialiseret sig i Leopardjagt på farmen og har bl.a. stor focus på vigtigheden af langvarig baiting inden jagten.

jagt og jagtrejser Afrika Namibia

Forslag til turistprogram:

Rundrejse i Namibia f.eks.

 • Dag 1: Morgenmad på lodgen, frokost og besøg på løvefarm – fotosarari og løvefodring.
 • Dag 2: Køretur nordpå til Grootfontein hvor der stoppes for frokost. Aftensmad i Hakusembe og river cruise ved solnedgang.
 • Dag 3: Mahangu Lodge og Popa Falls (vandfald), game drive.
 • Dag 4: Mazambala Island Lodge – foto safari og river cruice.
 • Dag 5: Kaisosi River Lodge – picknik til frokost /river croice.
 • Dag 6: Makuti Lodge – krybdyrspark.
 • Dag 7: Mamutoni – Etosha National Park – Game drive.
 • Overnatning på Halali – game view ved vandhul efter aftensmad.
 • Dag 8: Okaukuejo – Etosha National Park – Game drive og frokost i bushen.
 • Dag 9: Tilbage til Windhoek og lufthavnen.

Turist-/rundrejse dagene inkluderer overnatninger med 3 daglige måltider, ikke-alkoholiske drikkevarer, transport og aktiviteter/entreer. Dagsraten herfor er kr. 2.300,- pr. person. Ønskes det at fiske vil der være et tillæg herfor.

Bemærk at programmet er et forslag, der kan sammensættes lige efter Jeres ønsker mht. antal jagtdage/turistdage. En af nedennævnte pakker kan ligeledes indgå som jagtdelen hvis det ønskes.