Grønland

Grønland

Velkommen til Grønland og jagten på moskusokse. LB Jagtrejser kan nu tilbyde jagtoplevelser på verdens største ø, i smukke omgivelser, både hvad angår natur og kultur, og ikke mindst, mulighed for at give den enkelte jæger oplevelser for livet.

Det moderne Grønland opleves side om side med det gamle traditionsrige Grønland, imens årstiderne skifter mellem den lange mørke vinter og de lange sommerdage, hvor solen aldrig går ned.

Jagten på moskusoksen foregår fra Qasigiannguit i Diskobugten på Vestgrønland, hvor outfitteren modtager jægeren. Fra ankomsten til området fører outfitteren jægeren videre frem til jagtoplevelserne ude på fjeldet.

Der har i flere år været afsat en kvote til trofæjagt i området. Kvoten har dog ikke været udnyttet til kommerciel jagt, da der ikke tidligere har været arrangører til at udbyde jagterne. At der kan være tale om et nyt ”uberørt”område, kan så absolut være en af grundene til at vælge jagten netop i denne del af Grønland. De lokale jægere undgår helst at skyde de store dyr, hvilket efterlader bedre mulighed for trofæjægerne til at finde de gode trofæer.

Moskusokse

Jagt på Moskusokse:

Jagten på en gammel moskusokse, er for mange jægere en drøm. Nu har LB Jagtrejser adgang til et område, hvor der ikke tidligere er drevet kommerciel jagt. Så her vil muligheden for, at møde den store okse, være indenfor rækkevidde.

Så har du drømmen om at se lidt af Grønland og jage en moskusokse, alt imens sommerens lyse nætter kan nydes eller prøve kræfter med vinterjagten, hvor du kan opleve hundeslædekørsel over isen på vej til, måske dit livs eventyr, så kontakt LB Jagtrejser, og lad os sammen arrangere din drømmerejse til Kalaallit Nunaat – grøn-lændernes land.

Vinter- og forårsjagten på moskusokse kan kombineres med jagt på sæler, der ligger og hviler på isen, den såkaldte Uuttoq-jagt, eller jagt på rype og ræv, hvis tiden tillader det. Der er også mulighed for fiskeri efter ørred (sommer – grej kan lejes).

En stor del af oplevelsen, at jægeren selv bærer sit trofæ ned fra fjeldet til campen. Ønsker man ikke dette, kan guiden hyres til det, hvilket bør aftales på forhånd.

Tidspunkt:

Vinterjagt: 10. februar til 10. april

I marts/april kan man forvente temp. på 0 – -30 gr C.

 • Dag 1. Ankomst til Qasigiannguit (med helikopter) i løbet af eftermiddagen. Outfitteren modtager Jer i heliporten og følges med Jer til hotellet. Om aftenen spiser outfitteren og jægerne middag sammen og snakker om de kommende dages forløb.
 • Dag 2. Afgang om morgenen med hundeslæde til Tasiusaq. Ved Tasiusaq overnattes der i fangerhytten. Om eftermiddagen prøveskydes riflerne, så alle er sikre på, at de ikke har mistet indskydningen under slædetur og temperaturskift.
 • Dag 3-4-5. Jagt guided 1:1 med en jæger og en guide pr. slæde. Jagten vil som udgangspunkt foregå fra hytten, men det kan også være nødvendigt at tage overnatninger i slædetelt ude i fjeldet.
 • Dag 6. Retur til Qasigiannguit med hundeslæde. (Enten afgang samme dag eller overnatning på hotellet og afgang næste dag).

Der kan forekomme ændringer i programmet for vinterjagten, da vi endnu ikke kender Airgreenlands flyvetider for Qasigiannguit efter nytår.

Der vil altid blive 3 jagtdage, men det vil kunne blive nødvendigt med overnatninger på hotel enten i begyndelsen eller slutningen af programmet.

Sommerjagtjagt: 1. juli til 15. oktober

I juli/aug. kan man forvente temp. på 4-20 gr C. I sept./okt. temp. på -10 – +10 gr C.

 • Dag 1. Ankomst til Qasigiannguit med Diskoline (båd). Outfitter modtager jægerne på havnen og sammen følges I ad til hotellet hvor I spiser frokost sammen og bliver informeret om de kommende dages forløb. Efter frokosten kører I ud og prøveskyder riflerne. Og når alle er klar, sejler vi ned til jagtområdet så I er klar til jagt næste morgen.
 • Dag 2-3-4. Jagt guided 1:1. Overnatning i jagt camp.
 • Dag 5. I sejler tilbage til Qasigiannguit. Der vil enten være afgang videre med Diskoline samme dag eller efter en overnatning på hotellet.

Praktiske informationer til jagtrejser Grønland

Tøj m.m. vinter

 • Praktisk varmt tøj efter lag på lag princip. Vi anbefaler et lag uld inderst, herpå et lag fleece,
 • Varmt overtøj, varme luffer og varm hovedbeklædning. (Sælskindstøj kan evt. lejes af outfitter, bestil via LBJagtrejser inden afgang).
 • Varme støvler – min. til – 70 o C (kan lejes af outfitter bestil ved LBJagtrejser inden afgang)
 • Riffel – Minimum kaliber 30-06. Riffel kaliber 30-06 kan lejes af outfitter for Dkk 1.500,-
 • Isoleret drikkedunk
 • Sovepose – min. comforttemperatur -15 o C (Kan lejes af outfitter)
 • Kamera og ekstra batterier
 • Dryback til ekstra tøj

Tøj m.m. sommer

 • Gore tex
 • Riffel – Minimum kaliber 30-06. Riffel kaliber 30-06 kan lejes af os for Dkk 1.500,-
 • Solbriller og solcreme
 • Isoleret drikkedunk
 • Sovepose – min. comforttemperatur -15 o C (Kan lejes af outfitter)
 • Kamera og ekstra batterier
 • Dryback til ekstra tøj

Vigtige dokumenter

 • Jagttegn / våbentilladelse
 • Indføringstilladelse til riffel (Kan hentes her)
 • Udførsel af våben fra Grønland (Kan hentes her )
 • Forsikring; Det er kundens eget ansvar at sørge for at have en gyldig rejseforsikring, samt ulykkesforsikring der dækker når man tager på jagt i Grønland.
 • Pas (til identifikation ved rejsen)

Valg af riffel:
Lovkravet er minimum kal. 30-06 – Hvilket også er en udmærket kaliber til at nedlægge en moskus.

Camp (Vinter)

Campen er en fisker/fangerhytte ved fjorden Tasiusaq. Hytten er opvarmet og der er brikse til at sove på. Til tider kan vildtet befinde sig så langt fra hytten, således at en overnatning i et slædetelt kan blive aktuelt. Her overnattes der på slæden eller på en feltseng i et bomuldstelt opvarmet af en primus.

Forplejningen er består af lokale råvarer kombineret med frysetørret proviant. Al transport; fra byen til campen og fra campen ud i fjeldet foregår med hundeslæde.

Camp (Sommer)

Vores camp ligger i et floddelta hvor 2 smeltevandsfloder fra indlandsisen mødes. Fra Campen er der adgang til jagtområdet enten direkte til fods, med båd til den anden side af floden, eller ved hjælp af en gummibåd på søen over campen. Området er et yndet sted at fiske ørred om sommeren. Selve campen består af et større køkken/samlingstelt og et antal mindre telte til overnatning. Alle teltene er bomuldstelte med fuld ståhøjde og mulighed for opvarmning. Gæsten overnatter på feltseng.

Forplejningen består så vidt muligt af lokale råvarer eller af frysetørret proviant. Tranporten rundt i fjeldet foregår enten med gummibåd eller til fods – området er relativt let tilgængeligt.

Rejse (Vinter)

Rejsen går fra København til Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord) med Airgreenlands atlantflyver. Herfra går turen videre med indenrigsfly til Ilulissat eller Aasiaat. Det sidste stykke fra Ilulissat eller Aasiaat går med Bell 212 helikopter til Qasigiannguit. Alle dele af rejsen er med Airgreenland, og rejsen kan bookes samlet – Hvorvidt man rejser over Aasiaat eller Ilulissat afhænger af hvilken rejse der hænger bedst sammen på den pågældende rejsedag.

Rejse (Sommer)

Rejsen går fra København til Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord) med Airgreenlands atlantflyver. Herfra går turen videre med indenrigsfly til Ilulissat eller Aasiaat. Det sidste stykke fra Ilulissat eller Aasiaat går med en af Diskolines både der besejler byerne i Diskobugten. Hvorvidt man rejser over Aasiaat eller Ilulissat afhænger af hvilken rejse der hænger bedst sammen på den pågældende rejsedag.