Canada

British Columbia, Canada

LB Jagtrejser tilbyder formidable jagt- og vildmarksture i British Columbia, Canada.

Vi har samarbejde med to outfittere i British Columbia, der har hver sine styrker. Således har vi mulighed for at sammensætte programmet præcis efter jægerens ønsker om jagtform og trofækvalitet.

Dette betyder at vi nu kan tilbyde jagt- og vildmarksferie i områder beliggende i både den nordlige og sydlige del af British Columbia.

Vi kan således tilbyde jagt på arterne Canadisk elg (moose), (grizzly bjørn), Sortbjørn, Wapitihjort, Mt. Goat (sneged), Californisk bighorn sheep, puma, los, rødlos, ulv og prærieulv.

For ikke-jagende familemedlemmer er der aktivitetsmuligheder såsom ridning med guide i den pragtfulde natur, fiskeri, grizzly viewing, foto safari, vandreture mm. Desuden kan jagten tilrettelægges præcis efter dit ønske for sværhedsgrad, hvad enten du ønsker at jage ud fra ranchen (bjørn) eller ønsker at tilbringe 10 dage på hesteryg i vildmarken.

Indkvartering ved jagtrejser til Canada

Hovedlodgen/ranchen har plads til op til 12 personer og er meget komfortabel og med gode faciliteter. Herudover findes der 25 spike camps fordelt i bjergene, stratetisk placeret i forhold til forekomsten af de enkelte vildtarter.

Campene er en blanding af træhytter og teltlejre og der vil altid være fuld forplejning tilberedt af guiden eller hjælperne.

For at komme til jagtområderne flyves enten til Vancouver eller Fort. St. John.

Bjørnejagt British Colombia med LBJagtrejser

Sortbjørnene kan jages fra midt april til midt juni og igen i september og november, men det er klart forårsjagten der har den højeste succesrate.

I det tidlige forår foregår jagten fra ranchen som spot-and-stalk fra køretøj eller til fods hvor vi finder dem fouragere på de første grønne spirer. I starten af sæsonen er de koncentreret i bunden af dalene, men trækker sidst på sæsonen længere op i bjergene hvilket muliggør vildmarksjagt fra hesteryg med base i bjerghytterne. Man rider sammen med sin guide op i de store dalsænkninger og pürscher bjørnene der. Dette er en jagtform og en oplevelse, der ikke tilbydes ret mange steder, men som BC Trophy Mountain Outfitters har specialiseret sig i. I starten af september fouragerer bjørnene på bærområderne og er derfor koncentreret i disse områder.

Jagten på sortbjørn foregår i det sydlige British Columbia, også betegnet East Kootenary, i det ca. 48.000 ha store område midt i Rocky Mountains. Området er alpin vildmark og rummer et varieret dyreliv af både moose, elk (wapiti), muledeer, white tail, sortbjørn, grizzlybjørn, mountain goat, bighorn sheep og rovdyr såsom puma, los, bobcat, ulv mm. Jagten anbefales/kan foregå om foråret maj/juni eller om efteråret i slutningen af september hvor bjørnene fouragerer på græssletter/bærsletter i bjergene.

Der flyves til Cranbrook via Vancouver eller Calgary, hvor man hentes af guiden og køres 1½-2 timer til hovedlejren. Herfra tilgås jagtområdet enten på hesteryg, i 4 x 4 pick-up eller ATV og jagten foregår som spot and stalk. Hovedlejren består af en træhytte med rindende vand og brændekomfur som opvarmning. Spike campene i terrænet er primitive, men funktionelle og med ”feltsenge” med madrasser. Visse steder er der teltlejre bestående af ”wall-telte” hvori man kan stå oprejst, de er opvarmet og med ”feltsenge”.

Bestanden af sortbjørne består af ca. 50 % sorte og 50 % brune samt nogle blonde med gennemsnitstørrelse på 6-7 fod. Om foråret har de en flot tyk og lang vinterpels uden skrammer, så der er basis for flotte trofæer at tage med hjem. Der er ligeledes en tæt bestand af grizzly, men denne må p.t. ikke indføres til EU, så her må du nøjes med at skyde med kamera og linse.

Elg(moose)jagt samt Caribou British Colombia med LBJagtrejser

Jagten på trofæmoose foregår i det nordlige British Columbia og området tilgåes med vandflyver fra Whitehorse i Yukon Territory. Jagten foregår udelukkende på hesteryg, til fods eller små motorbåde på søerne. Der er en hovedlejr bestående af et hovedhus og mindre hytter til gæsterne. Her er faciliteter såsom varmt bad, hjemmelavet mad osv. I terrænet findes spike camp hytter eller der overnattes i ”wall-telte” hvor man kan stå oprejst, der er brændeovn og primitive feltsenge.

Trofæmoose jages typisk i september/oktober hvor de er i brunst og derfor kan kaldes til. I tillæg kan jages caribou.

Der flyves til Whitehorse i Yukon hvorfra der flyves videre ud i terrænet med vandflyver.

Hjortejagt British Colombia med LBJagtrejser

Jagten på Elk (wapiti) foregår i det sydlige British Columbia, også betegnet East Kootenary, i det ca. 11.000 ha store område midt i Rocky Mountains. Området er alpin vildmark og rummer et varieret dyreliv af både moose, elk (wapiti), muledeer, white tail, sortbjørn, grizzlybjørn, mountain goat, bighorn sheep og rovdyr såsom puma, los, bobcat, ulv mm. Jagten anbefales/kan foregå i september/oktober hvor vildtet trækker ned fra bjergene og passerer korridorer/dale hvilket gør jagten optimal. Loven foreskriver at de nedlagte elk/wapiti skal være min. 12-ender (6 sprosser på hver stang) og området er kendt for at nedlægge stærke trofæer – flere i medaljeklassen. Jagten er utrolig populær hvorfor man skal påregne at booke min. 1 år i forvejen.

Der flyves til Cranbrook via Vancouver eller Calgary, hvor man hentes af guiden og køres 1½-2 timer til hovedlejren. Herfra tilgås jagtområdet hovedsageligt på hesteryg idet ca. 90 % af jagterne foregår ved brug af heste – enten ved at ride på dem eller som pakheste. Hovedlejren består af en træhytte med rindende vand og brændekomfur som opvarmning. Spike campene i terrænet er primitive, men funktionelle og med ”feltsenge” med madrasser. Visse steder er der teltlejre bestående af ”wall-telte” hvori man kan stå oprejst, de er opvarmet og med ”feltsenge”.

Elk/Wapiti jagt med LBJagtrejser

Jagten på Elk (wapiti) foregår i det sydlige British Columbia, også betegnet East Kootenary, i det ca. 48.000 ha store område midt i Rocky Mountains. Området er alpin vildmark og rummer et varieret dyreliv af både moose, elk (wapiti), muledeer, white tail, sortbjørn, grizzlybjørn, mountain goat, bighorn sheep og rovdyr såsom puma, los, bobcat, ulv mm. Jagten anbefales/kan foregå i september/oktober hvor vildtet trækker ned fra bjergene og passerer korridorer/dale hvilket gør jagten optimal. Loven foreskriver at de nedlagte elk/wapiti skal være min. 12-ender (6 sprosser på hver stang) og området er kendt for at nedlægge stærke trofæer – flere i medaljeklassen. Kommer man i september måned hvor hjortene er i brunst vil man oftest kunne opleve at kalde hjortene ind og dermed få en intens og ”close-up” oplevelse. Jagten er utrolig populær hvorfor man skal påregne at booke min. 1 år i forvejen.

Der flyves til Cranbrook via Vancouver eller Calgary, hvor man hentes af guiden og køres 1½-2 timer til hovedlejren. Herfra tilgås jagtområdet hovedsageligt på hesteryg idet ca. 90 % af jagterne foregår ved brug af heste – enten ved at ride på dem eller som pakheste. Hovedlejren består af en træhytte med rindende vand og brændekomfur som opvarmning. Spike campene i terrænet er primitive, men funktionelle og med ”feltsenge” med madrasser. Visse steder er der teltlejre bestående af ”wall-telte” hvori man kan stå oprejst, de er opvarmet og med ”feltsenge”.

Sneged/mountain goat jagt med LBJagtrejser

Snegeden er et imponerende flot dyr og et eftertragtet trofæ med dens kridhvide lange pels og exceptionelle kropsstørrelse. En udvokset buk kan opnå horn på 13-15 cm tykkelse ved basis og længde på 22-25 cm. I september er pelsen på ryggen 15-20 lang og har på forbenene en karakteristisk lang pels på 35-40 cm længde, der får det til at se ud som om de går med ”mammelukker”.

Fysisk krævende bjergjagt fra hesteryg kan finde sted i september. Der jages ud fra camps i de høje alpine dale. Mere traditionel ranch-baseret jagt kan foregå til fods og fra køretøj i september og oktober. I et af vores området kan jagten ligeledes foregå om vinteren i starten af november. Årsagen til at de jages så sent i dette områder er, at når sneen kommer trækker hovedsageligt bukkene lidt ned fra bjergene samt at de på dette tidspunkt har en helt enorm tyk vinterpels og udgør et fantastisk flot trofæ. Det er ikke usædvanligt at se 8-10 gode bukke om dagen. Desuden er det muligt at kombinere jagten med jagt på Mule Deer, White tail, sortbjørn og ulv eller Rocky Mountain Elk eller Shiras Moose.

Pumajagt British Colombia med LBJagtrejser

LBJagtrejser kan tilbyde pumajagt i to forskellige områder i British Columbia:

Fraser Canyon:

Puma (og andre kattedyr) kan hos vores outfitter i Fraser Canyon området jages i december og februar. Jagten foregår med 4 x 4 trucks, snescooter og hunde ved at man kører rundt og spotter friske spor i sneen. Herefter slippes hundene og forfølgelsen starter. Vores outfitter har en stor passion for jagt med støvere (hunde). Dette er således blevet grundlaget for stor sucess gennem de mange anstrengende ”hard run chases”. Guiderne er mindst ligeså pasioneret jægere som hundene og yder den samme hårde arbejde som hundene.
Jagtområdet er 1.600 km2 bjergterræn med en blanding af åbne bjergskråninger og bevoksning, der løber langs med Fraser River. Terrænet er beliggende i det midt-centrale British Columbia og der flyves til Williams Lake (via Vancouver) hvor man hentes af sin guide. Man indkvarteres i hovedlodgen der er nybygget i 2000 og består af 5 soveværelser, 3 badeværelser samt hyggelig og atmosfærisk opholds-/dagligstue. Alle måltider er hjemmelavet fra bunden og uanset hvor hårdt der jages vil kokken servere en menu, der ”får dig til at holde huldet”. I planlægningen af jagten tages der højde for jægerens ønsker og fysiske formåen og jagtens sværhedsgrad arrangeres herefter.

East Kootenary:

Jagten på puma foregår i det sydlige British Columbia, også betegnet East Kootenary, i det ca. 11.000 ha store område midt i Rocky Mountains. Området er alpin vildmark og rummer et varieret dyreliv af både moose, elk (wapiti), muledeer, white tail, sortbjørn, grizzlybjørn, mountain goat, bighorn sheep og rovdyr såsom puma, los, bobcat, ulv mm. Jagten anbefales/kan foregå om vinteren fra sidst i november til og med udgangen af februar. Det er helt essentielt for jagtens sucess at der er sne således man kan finde friske spor og indlede forfølgelsen med hunde.

Der flyves til Cranbrook via Vancouver eller Calgary, hvor man hentes af guiden og køres 1½-2 timer til hovedlejren. Herfra tilgås jagtområdet på snescooter. Hovedlejren består af en træhytte med rindende vand og brændekomfur som opvarmning. Spike campene i terrænet er primitive, men funktionelle og med ”feltsenge” med madrasser. Visse steder er der teltlejre bestående af ”wall-telte” hvori man kan stå oprejst, de er opvarmet og med ”feltsenge”.

Sortbjørn:

7 dages bjørnejagt 2:1
Ophold med fuld forplejning
Transport i terrænet
Afskydning af 1 sortbjørn uanset størrelse
Alle tilladelser, skatter, afgifter og licenser

Pris pr. jæger dkr. 27.995,-

Sortbjørn:

7 dages bjørnejagt 2:1
Ophold med fuld forplejning
Transport i terrænet
Afskydning af 1 sortbjørn uanset størrelse
Alle tilladelser, skatter, afgifter og licenser

Pris pr. jæger dkr. 27.995,-

Sortbjørn:

7 dages bjørnejagt 2:1
Ophold med fuld forplejning
Transport i terrænet
Afskydning af 1 sortbjørn uanset størrelse
Alle tilladelser, skatter, afgifter og licenser

Pris pr. jæger dkr. 27.995,-

Sortbjørn:

7 dages bjørnejagt 2:1
Ophold med fuld forplejning
Transport i terrænet
Afskydning af 1 sortbjørn uanset størrelse
Alle tilladelser, skatter, afgifter og licenser

Pris pr. jæger dkr. 27.995,-

Sortbjørn:

7 dages bjørnejagt 2:1
Ophold med fuld forplejning
Transport i terrænet
Afskydning af 1 sortbjørn uanset størrelse
Alle tilladelser, skatter, afgifter og licenser

Pris pr. jæger dkr. 27.995,-

Tilmeld dig nyhedsbrevet