Ny Kaledonien

Jagt og jagtrejser til Ny Kaledonien

Ny Kaledonien er en fransk koloni beliggende i Stillehavet øst for Australien og nordvest for New Zealand. Øen er ca. 400 km lang og 70 km bred. Ny Kaledonien er omgivet af et kæmpe koralrev, der danner den anden største lagune i verden. Dette gør øen utrolig interessant også for dykkere, harpunfiskeri og dybhavs fiskeri. Øen er tropisk hvilket sikrer et dejligt klima hele året. Halvdelen af øens population er Melanesere (Kanaks), der lever i deres oprindelige stammekultur – et utrolig venligt folkefærd med en rig kultur. Den anden halvdel er en blanding af europæere, vietnamesere, indonesere og polynesere.

Jægeren guides enten af Daniel eller hans søn Nicolas, der begge er pasionerede jægere samt ”SCI master measurer”. I tillæg til jagten på trofæ rusahjort kan jages yngre hjorte, dåer, vilde kalkuner og vildsvin.

Efter jagten kan der arrangeres turistophold med sightseeing, snorkling, fiskeri og badeferie – dermed også et oplagt rejsemål for familien.

Rusavildtet blev introduceret på Ny Kaledonien for ca. 100 år siden, hvor det oprindeligt kom fra Indonesien. I dag tæller populationen op mod 250.000 individer. Rusahjortene på Ny Kaledonien sætter stærke opsatser med lange og tunge gevirer. Den bedste jagttid er i brunsten fra midten af juli til midten af august (vinter) hvor man kan opleve deres karakteristiske brøl/fløjt, men kan i princippet foregå hele året. Hjorten taber dog sin opsats i slutningen af året. Temperaturen på denne årstid ligger på ca. 10 grader om natten og 18-20 grader om dagen.

For at komme til Ny Kaledonien flyves til lufthavnen Noumea.

Området og jagten

Jagten foregår udelukkende på fri vildtbane og de gennemsnitlige størrelser på de nedlagte hjorte er 30-38 tommer, hvor næsten alle når i ”SCI record book”. En typisk jagtdag starter med morgenmad ca. 1 time inden solopgang. Herefter kører man til nogle udsigtsposter og spotter efter de store hjorte – man kan forvente at se 200-400 dyr på en jagtdag. Når en hjort er spottet og udvalgt af jæger og guide indledes pürschen. Terrænet er særdeles kuperet, så relativ god form anbefales da pürschen kan tage adskillige timer idet der skal tages hensyn til de mange dåer og unge hjorte i rudlen. Er pürschen succesfuld afgives skud indenfor 60-200 m.

Jagten fortsætter igen om eftermiddagen fra ca. kl. 4 efter man har fået frokost og holdt siesta i campen, der består af pæne bungalows, varmt bad og toilet. Jagten varer i 5 dage og der er ingen begrænsning på antallet af hjorte der nedlægges.
Jægeren guides enten af Daniel eller hans søn Nicolas, der begge er passionerede jægere samt ”SCI master measurer”. I tillæg til jagten på trofæ rusahjort kan jages yngre hjorte, dåer, vilde kalkuner og vildsvin.

Efter jagten kan der arrangeres turistophold med sightseeing, snorkling, fiskeri og badeferie – dermed også et oplagt rejsemål for familien.

Ny Kaledonien:

5 dages jagt 1:1 eller 2:1
5 dages ophold med fuld forplejning
Transfere lufthavn – jagtområde t/r
Transport under jagt
Feltpræparering af trofæ(er)
Veterinærdokumenter
Afskydning af 1 rusahjort uanset størrelse

Dkr. 41.500,-

(Prisen er baseret på US dollarkurs 7,0 og reguleres i både op og nedadgående retning).

Ikke inkluderet

Fly til Noumea t/r, ca. dkr. 12.000,-
Drikkepenge.
Hjemsendelse af trofæer.
Evt. forsikringer.
Evt. ledsager dkr. 12.500,-
Ekstra trofæhjorte dkr. 15.500,- pr. stk.
Ekstra non-trofæ hjorte dkr. 8.000,- pr. stk.
Dåer dkr. 3.000,- pr. stk.
Vildsvin og kalkun gratis når 1 trofæhjort er nedlagt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet