Jagtrejser Skotland

Jagtrejser til Skotland med LB Jagtrejser

Oplev de mange muligheder med jagtrejser i Skotland. I Skotland samarbejder LB Jagtrejser med et større kendt outfit nær Inverness i den nordlige del af Skotland. Her kan jagten foregå som højlandsjagt, hvor man jager med en lokal stalker efter eksempelvis højlandshjort, højlandsbukke, hundyr eller kan deltage på rough shooting efter fugle og småvildt samt opleve flere dejlige dage i det lyngklædte skotske højland.

Der er endvidere også mulighed for at jage efter stærke råbukke og sikahjorte i lavlandet, denne jagtform er enten som anstandsjagt eller pürch jagt med en stalker.

Udover det jagtlige har den skotske natur sit helt eget særpræg, og har man først én gang været i højlandet eller lavlandet, mødt de lune skotske stalkere, smagt på en velfortjent whisky efter jagten, så er der minder for livet og en stor chance for, at du vender tilbage til høj/lavlandet for at jage og nyde naturen igen.

Se også Irland, England og Polen.

Indkvarteringen ved jagtrejser til Skotland.

Man kan enten blive indkvarteret i hus, Bed and Breakfast (B&B) eller en country cottage på egen forplejning. Der er flere muligheder som vil fremgå af de konkrete jagtrejse tilbud.

Man skal forvente mellem 15 min. til 1,5 times kørsel fra hotellet til jagtområderne. På ankomstdagen udleveres kort og koordinater til mødesteder med stalkerne (man kører selv i lejebilen til mødestedet). Den første jagtdag starter med indskydning af riffel hvorefter man tager på jagt. Der må kun nedlægges hjort efter stalkerens anvisning af afskudsbar hjort.

Der flyves til Aberdeen, Inverness eller Edinburgh hvorfra man kan blive afhentet (kun Aberdeen/Inverness) af guiden eller man kan afhente en lejebil.

Bukkejagt i Skotland med LB Jagtrejser

Jagten foregår i Inverness området (godt en times kørsel fra Inverness) hvor man får udfordrende jagt i både high- og lowland efter råbukke.

Jagten afvikles som en kombination af pürsch og anstand med 1 jæger til 1 guide. Det er traditionelt morgen- og aftenjagt. Terrænet er kuperet og stiller derfor krav til god fysisk form. Jagten vil hovedsageligt foregå til fods, men der er også en del tårne på terrænet hvis man ikke har fysik til at stalke eller blot foretrækker anstandsjagt.

Arrangementet kan enten planlægges med en lejebil fra lufthavnen (Aberdeen eller Edinburgh) hvor man selv kommer til indkvarteringen og mødes med sin guide eller at man afhentes i lufthavnen (Aberdeen). Der er ca. 2,5-3,5 times kørsel til indkvarteringen. I sidstnævnte arrangement er al kørsel inkluderet i prisen. Ønsker man således at se noget af landet, besøge whisky distelleri, slotte eller Inverness by står guiden og bilen til Jeres rådighed mellem jagterne. Dette er uden merberegning.

Stalkerne på terrænet er alle dygtige og meget erfarne stalkere foruden at være utrolig flinke med den typiske lune skotske humor. Man kan forvente at nedlægge voksne bukke og der findes medaljebukke på terrænet, men der vil ikke blive jagtet specifikt efter dem – det betragtes som en bonus. Indkvartering er på hyggelig Bed & Breakfast eller i ”country cottage” tæt på jagtområdet. Man indkvarteres i dobbeltværelser med eget bad og faciliteter som sengetøj, håndklæder og basale toiletartikler.

  • Jagttid bukkejagt 1. april til 20. oktober

Højlandshjortejagt Skotland med LB Jagtrejser

Højlandshjortejagten foregår hos LB Jagtrejsers outfitter ved Inverness området, hvor man kan kombinere den udfordrende jagt på den sky sikahjort med jagten på højlandshjort.

Man jager kronhjort der foregår som spot and stalk med 2 jægere til 1 guide. Terrænet er kuperet og stiller derfor krav til god fysisk form, men der er en rigtig god bestand af hjorte så i de bedste uger 39-40 er det ikke unormalt at nedlægge 2 hjorte på én dag selvom man jager 2:1.

Når hver jæger har fået sine 2 højlandshjorte eller 1 sika og 1 kronhjort slutter jagten medmindre der ønskes at jage videre efter kronhjort. Er jagten slut inden de 4 jagtdage er gået kan man selv arrangere besøg på whiskey distelleri, shopping i Inverness eller hvad I måtte ønske.

Jagttid på Højlandshjort 1. juli til 20. oktober. Bedste tidspunkt er i ugerne 39-40.

Der flyves til Aberdeen, Inverness eller Edinburgh hvorfra man kan blive afhentet (kun Aberdeen/Inverness) af guiden eller man kan afhente en lejebil.

Sikahjortejagt i Skotland

Jagten på sikahjort afvikles som en kombination af pürsch og anstand med 1 jæger til én guide. Jagten foregår typisk i lowland lige hvor skoven grænser op til highland. Dette er et sted de sky sikaer ynder at opholde sig.

Jagten foregår i Inverness området hvor man kan kombinere den udfordrende jagt på den sky sikahjort med jagten på højlandshjort.

Jagttid på Højlandshjort og Sikahjort 1. juli til 20. oktober. Bedste tidspunkt er i ugerne 39-40.

Når hver jæger har fået sin sika- og kronhjort slutter jagten medmindre der ønskes at jage videre efter sikahjort/kronhjort.

Hundyrsjagt i Skotland

Jagten foregår typisk ved at man hentes af sin guide efter morgenmad. Herfra kører man ud til jagtområdet (fra 10-50 min. – den fjerneste estate er 1,5 time væk). Kl. ca. 9 er man klar til at jage og der jages hele dagen. Jagten foregår som spot and stalk med 2 jægere til 1 guide og man er sammen med guiden hele dagen. Guiden udvælger og giver tilladelse til hvilke dyr der må nedlægges. Terrænet er kuperet og stiller derfor krav til god fysisk form, men der er en rigtig god bestand af kronvildt så man kan forvente afskydning af 1-6 dyr pr. guide pr. dag, meget afhængig af vejret, jægernes fysiske form og skydefærdigheder. Der pakkes en madpakke og drikkevarer til Jer som bæres i egen rygsæk til forsyning hele dagen.

Jagttid på hundyr 21. oktober til 15. februar.

Ved grupper på 8-10 jægere kan vi lave et all-inklusive arrangement hvor man afhentes i lufthavnen i minibus, indkvarteres i hyggelig lodge med opholdsrum med brændeovn, bløde møbler mm. Der vil være en kok i huset der står for al forplejningen. Øl, vin og vand til maden er inkluderet. Alt i alt en indkvartering der emmer af jagthistorier og traditionsrig god skotsk stemning.

Én højlandshjort:

Op til 3 dages jagt 2:1
4 nætter på BB hotel
Jagttilladelse
Afskydning af 1 højlandshjort

Kr. 19.750,-

To højlandshjorte:

Op til 3 dages jagt 2:1
4 nætter på BB hotel
Jagttilladelse
Afskydning af 2 højlandshjorte

Kr. 23.900,-

To højlandshjorte – all inklusive (min. 8 jægere):

Op til 3 dages jagt 2:1
4 nætter i jagtlodge inkl. forplejning
Afhentning i lufthavn samt transport under jagt
Jagttilladelse
Afskydning af 2 højlandshjorte

Kr. 28.995,-

Alle arrangementer kan laves med fuld forplejning,
indhent konkret tilbud.
Visse af jagterne kan kombineres, f.eks. 2 dages
hundyrsjagt + 2 dages roughshooting. Kontakt os for
et skræddersyet tilbud.

Sika og – højlandshjort:

Op til 3 dages jagt 2:1/1:1
4 nætter på BB hotel
Jagttilladelse
Afskydning af 1 sikahjort
Afskydning af 1 højlandshjort

Kr. 25.800,-

Bukkejagt:

3 dages bukkejagt 1:1 (6 outings)
4 nætter i cottage
Lejebil fra lufthavnen
Jagttilladelse
3 voksne afskudsbukke

Kr. 19.000,-

Hundyrsjagt:

3 dages jagt 2:1
4 nætter på BB hotel
Lejebil fra lufthavnen
Jagttilladelse
Fri afskydning af hinder/kalve (1-3 pr. dag)

Kr. 15.495,

Hundyrsjagt – all inklusive (min. 8 jægere):

3 dages jagt 2:1
4 nætter i jagtlodge med fuld forplejning
Lufthavnstransfer t/r
Al transport under jagt
Jagttilladelse
Fri afskydning af hinder/kalve (1-3 pr. dag)

Kr. 18.495,

Tilmeld dig nyhedsbrevet