Rusland

Rusland/Asien jagt på Sibirisk råbuk, Kamchatka bjørn, moose og Ibex

Rusland er blandt jægere kendt for dets enorme arealer og uberørt natur, deres store sibiriske råbukke, store trofæ moose (elg) og imponerende brune bjørne. De seneste år er jagt i Rusland blevet mere og mere kendt om end der hersker en noget anderledes kultur end i det vestlige Europa.

LB Jagtrejser samarbejder med en af Ruslands største og mest velrenommerede jagtrejsearrangører hvilket er din sikkerhed for et jagtarrangement af høj kvalitet og sikkerhed.

Hos LB Jagtrejser kan vi i Rusland pt. tilbyde jagt på sibirisk råbuk, Kamchatka bjørn og Kamchatka moose.

Derudover kan LB Jagtrejser tilbyde jagt på Ibex i Kazakhstan. Der jages efter Ibex, i området Altyn Emel.

Kamchatka moose

Moosejagt på Kamchatka er en klasse for sig. Kamchatka moose (elg) er det største trofæbærende dyr i verden og ofte større, end man har fantasi til at forestille sig. Trofæets størrelse kan variere en del, men er i gennemsnit 155 cm (61”) og i enkelte tilfælde helt op til 178-183 cm (70-72”) og vejer i gennemsnit 55 kg. Jagten foregår på Kamchatka halvøen, der er beliggende i det sydøstlige Rusland.
Jagten kan foregå i to perioder, en om efteråret og en om vinteren og kan arrangeres for 1-2 jægere i hver lejr.
I den første periode 20. september – 15. oktober kan jagten foregå på hesteryg, mens den i den sidste periode 25. november til 15. december foregår med snescooter. Man
kører således rundt på snescooter og kigger efter friske spor fra en stor moosetyr. Guiden kører snescooteren, mens jægeren sidder bagpå – derfor yderst nødvendigt
med godt og varmt tøj. Når man møder et frisk spor, indledes den sidste del af jagten som pürsch til fods, på snesko eller ski.
Vejret i området er i september/oktober op til 15 grader om dagen og ned til -10 grader om natten. I november/december kan man forvente dagtemperaturer på -20 til -10 grader og om natten helt ned til -25 grader.
Tidspunkt:
Første periode: 20/9 – 15/10 og anden periode: 25/11 – 15/12

Første periode:

 • Dag 1. Ankomst til Moskwa, overnat på hotel til næste dag eller flyv direkte videre til Petropavlovsk
 • Dag 2. Ankomst til Petropavlovsk, transfer til jagtområdet.
 • Dag 3-12. Ti hele jagtdage.
 • Dag 13. Transfere til Petropavlovsk, overnat på hotel.
 • Dag 14. Flyv til Moskwa, overnat eller flyv direkte hjem.

Anden periode:

 • Dag 1. Ankomst til Moskwa, overnat på hotel til næste dag eller flyv direkte videre til Petropavlovsk
 • Dag 2. Ankomst til Petropavlovsk, transfer til jagtområdet.
 • Dag 3-9. Syv hele jagtdage.
 • Dag 10. Transfere til Petropavlovsk, overnat på hotel.
 • Dag 11. Flyv til Moskwa, overnat eller flyv direkte hjem.

Indkvartering og transport:

Man indkvarteres i træhytter der er opvarmet, men uden nogle moderne faciliteter. Hytterne er forsynet med brændeovn og træsenge. Elektricitet i campen forsynes af en generator, og der er en tolk og en kok i campen. Pt. er den mest pålidelige rute til Petropavlovsk via Moskwa. Du mødes af en repræsentant fra vores agent i Moskwa, der vil guide dig og være behjælpelig med at komme godt gennem tolden. Herfra ledsages du til hotellet eller direkte videre til indenrigsflyvningen til Petropavlovsk. Flyvningen tager 9 timer, og når du kommer til Petropavlovsk, mødes du igen af en repræsentant fra vores agent i lufthavnen. Han vil sørge for den videre transport til jagtområdet. Bemærk, der kan ske ændringer i anbefalingerne for rejserute.

Ibexjagt i Altyn Emel, Kazakhstan

Kazakhstan er blevet et yndet mål for bjergjægere, der bl.a. ønsker at jage Mid-Asian Ibex. Den gennemsnitlige størrelse på nedlagte trofæer i Altyn Emel området ligger på
100-110 cm med nogle enkelte helt op til 115 cm. Området er klassisk bjergområde med en god bestand af Ibex, og man ser normalt mange Ibex i løbet af dagen. Altyn Emel National Parken er beliggende ca. 220 km nord for lufthavnen i Almaty, som er en køretur på 3-4 timer.
Jagten afvikles som en kombination af brug af russiske jeeps og spot & stalk. Når en flok Ibex spottes, begynder opstigningen til fods, indtil man er kommet på skudhold.
Man skal således forberede sig på en fysisk udfordrende tur, og jo bedre form man er i, jo mere får man ud af turen. Man kan forvente skudafstande på 150-300 m. Der jages ud fra basecamp, og hver dag efter jagten vender man således tilbage til basecamp. Ibex kan i dette område jages fra 15/8 – 15/11, men september er at anbefale. Til dette jagtområde kan man rejse sammen 1-3 jægere og al jagt foregår 1:1. Temperaturen om efteråret kan forventes fra 5-15 gr C om dagen og ned til -5 gr C om natten.

Tidspunkt:
15/8 – 15/11 (september anbefales)

 • Dag 1. Ankomst til Almaty og kørsel til basecamp (ca 3-4 timers kørsel).
 • Dag 2-6. Fem hele jagtdage.
 • Dag 7. Transport tilbage til Almaty og overnatning.
 • Dag 8. Afrejse.

Indkvartering og transport:
Man indkvarteres i basecamp, der består af en funktionel men simpel jagthytte. Der findes ingen moderne bekvemmeligheder i base camp, men alle er rene, varme og med badefaciliteter. I alle base camps findes en kok og en tolk. Der flyves til Almaty lufthavn hvor man mødes af tolken og køres ud til base camp.

Rusland jagt på Sibirisk råbuk

Kurgan er beliggende i Rusland nord for Kazakhstan og er et frodigt område med veletableret landbrug i et fladt terræn. Dette giver en rigtig god biotop for sibirisk råbuk og rummer derfor en stærk bestand hvor der på vores jagtområder hvert år nedlægges rekord trofæer med opsatser op over 1.000 gram. Den sibiriske råbuk minder på mange områder om den europæiske ydefulde råbuk, men har en imponerende størrelse på op til 40-45 kg brækket vægt, ca. 1 m i skulderhøjde og opsatse op omkring 700 – 1.200 g. Kurgan området er derfor meget populært for både russiske og udenlandske jægere på jagt efter den sibiriske råbuk. Nærmeste lufthavn til revirerene er i Jekaterinburg hvorfra der er 3-5 timers kørsel i bil afhængig af jagtområde.

Jagten foregår 1:1 og afvikles ved at man kører ud i terrænet i russiske jeeps hvorefter man går rundt i terrænet og jagten er således ”spot & stalk”. Jager man sibirisk råbuk i brunsten vil man med fordel også anvende bukkekald. Idet terrænet er forholdsvist fladt og man i nogen grad kører rundt i terrænet stiller jagten ikke store krav til fysisk formåen, men man skal forberede sig på skudafstande op til 250 m. Jagten afvikles som traditionel morgen- og aftenpürsch og man kan forvente 2-3 bukke pr. jæger på 5 dages jagt. På grund af en selektiv afskydningspolitik er der et begrænset antal licenser til rådighed hvert år, hvorfor man ved bestilling køber et antal licenser. Der kan dog også tilkøbes licenser på destinationen.

Til dette jagtområde kan man rejse sammen 1-4 jægere og man indkvarteres i dobbeltværelser med 2-4 jægere i hver camp. Indkvarteringen er i komfortable jagtcamps der kan have karakter af jagtlodge, motel eller hytter. Vi råder over 6 forskellige jagtcampe og kan således indkvartere op til 20 jægere ad gangen. Temperaturen om efteråret kan forventes fra 20-55 gr C om dagen og ned til 5-10 gr C om natten.

Tidspunkt:

Sibirisk råbuk kan i dette område jages fra 25/8 – 20/10, men de første 3 uger af sæsonen (25.-31. aug, 1.-7. sept. eller 8.-15. sept) er at foretrække da dette falder sammen med råvildtets brustperioder. I oktober kan jagten på sibirisk råbuk kombineres med jagt på Europæisk elg.

 • Dag 1. Ankomst til Jekaterinburg, afhentning i lufthavnen og kørsel til indkvarteringen.
 • Dag 2-6. Fem hele jagtdage.
 • Dag 7. Transport tilbage til Jekaterinburg og afrejse.

Kamchatka bjørn

Kamchatka brunbjørn er en fantastisk spændende trofæjagt. Vores russiske samarbejdspartner har mangeårig erfaring med jagten og har en sucessrate for store bjørne på 95%. Man kan forvente bjørne i størrelsen 280-290 cm, men hvert år bliver der også nedlagt bjørne på 3 m.
Jagten foregår på Kamchatka halvøen, der er beliggende i det sydøstlige Rusland. Området, der jages i, er omkring Esso og Tigil, Palana og Ust-Bolsheretsk. Jagten foregår typisk som forårs- eller efterårsjagt og kan arrangeres for 3-4 jægere i hver lejr.
Jagten foregår om foråret i høj grad ved at køre rundt på snescooter og kigge efter friske spor fra en stor bjørn. Guiden kører snescooteren, mens jægeren sidder bagpå – derfor yderst nødvendigt med godt og varmt tøj. Når man møder et frisk spor, indledes den sidste del af jagten som pürsch til fods, på snesko eller ski.
Efterårsjagterne foregår som klassisk spot and stalk koncentreret om laksenes gydepladser, bærmarker og fourageringsområder. Jagten kan enten foregå til fods eller fra båd. Man kan forvente skudafstande på 100-150 m.
Vejret i området er om foråret typisk op til 15 grader om dagen og ned til -10 grader om natten. Om efteråret kommer dagtemperaturen op på 10-20 grader og om natten ned til -5 grader.
Tidspunkt:
25/4 – 25/5 og 20/8 – 20/9

 • Dag 1. Ankomst til Moskwa, overnat på hotel til næste dag eller flyv direkte videre til Petropavlovsk
 • Dag 2. Ankomst til Petropavlovsk, transfer til jagtområdet.
 • Dag 3-11. Ni hele jagtdage.
 • Dag 12. Transfere til Petropavlovsk, overnat på hotel.
 • Dag 13. Flyv til Moskwa, overnat eller flyv direkte hjem.

Indkvartering og transport:
Man indkvarteres i polartelte eller hytter, der er opvarmet, men uden nogen moderne faciliteter. Teltene og hytterne er forsynet med brændeovn og træsenge, og der er separate telte til at spise, bade og sove i. Elektricitet i campen forsynes af en generator og der er en tolk og en kok i campen.
Pt. er den mest pålidelige rute til Petropavlovsk via Moskwa. Du mødes af en repræsentant fra vores agent i Moskwa, der vil guide dig og være behjælpelig med at komme godt gennem tolden. Herfra ledsages du til hotellet eller direkte videre til indenrigsflyvningen til Petropavlovsk. Flyvningen tager 9 timer, og når du kommer til Petropavlovsk, mødes du igen af en repræsentant fra vores agent i lufthavnen. Han vil sørge for den videre transport til jagtområdet. Bemærk, der kan ske ændringer i anbefalingerne for rejserute.

Rusland

 Se priser her