Jagtrejser til Sydafrika – Limpopo

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Jagtrejser til Sydafrika – Jagt i Limpopo området hos Hunters Dream Safari

LB Jagtrejser samarbejder med The Hunter’s Dream Safari, og kan tilbyde fantastiske jagtrejser til Sydafrika med ophold på en farm i Limpopo provinsen ca. 30 km syd for Limpopo-floden, og 3,5 times kørsel direkte nord for Johannesborg, i området nær Ellisras/Lephalale (Baltimore) og oplev et af de skønneste områder til jagt i Sydafrika.

Den malariafri Limpopo provins i Sydafrika har det hele, og kan byde på alt der tilfredsstiller både den kræsne jæger samt familien der gerne vil opleve Afrikas frodige dyreliv, det betagende landskab, nationalparker, fotosafari og meget mere.

Limpopo provinsen er også kendt som jægernes ”Hunting Mecca” grundet den høje trofækvalitet, vildtets mangfoldighed og variationen i de forskellige arter.

Jagtrejser til Limpopo, Sydafrika

Jagt og ophold i forbindelse med jagtrejser til Limpopo, Sydafrika tager udgangspunkt på lodgen hos Silvia og Antonio, men der jages på 25 concessioner (jagtområder) på et total areal på 80.000 ha. Ligeledes kan der arrangeres jagt på de bedste concessioner i både Eastern Cape, KwalaZulu Natal og North West-Kalahari. Der kan jages alt fra plains game (antiloper), rovdyrsjagt, fuglejagt og Big 5.

Nederst på siden, er billede af det spanske værtspar Antonio og Silvia, som vil tage godt imod vores gæster og sikre at opholdet bliver en fantastisk oplevelse med mange gode minder fra dette smukke område i Sydafrika.

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika
Jagt i Sydafrika - LB jagtrejser

Limpopo området hos Hunters Dream Safari

LB Jagtrejser samarbejder med The Hunter’s Dream Safari og kan tilbyde jagt og ophold på en farm i Limpopo provinsen ca. 30 km syd for Limpopofloden og 3,5 times kørsel direkte nord for Johannesborg i området nær Ellisras/Lephalale (Baltimore).

Den malariefri Limpopo provins har det hele og kan byde på alt der kan tilfredsstille både den kræsne jæger samt familien der gerne vil opleve Afrikas frodige dyreliv, det betagende landskab, nationalparker, fotosafari og meget mere.

Limpopo provinsen er også kendt som jægernes ”Hunting Mecca” grundet den høje trofækvalitet, vildtets mangfoldinghed og variationen i de forskellige arter.

Ophold og jagt i Sydafrika

Jagt og ophold tager udgangspunkt på lodgen hos Silvia og Antonio, men der jages på 25 concessioner (jagtområder) på et total areal på 80.000 ha. Ligeledes kan der arrangeres jagt på de bedste concessioner i både Eastern Cape, KwalaZulu Natal og North West-Kalahari. Der kan jages alt fra plains game (antiloper), rovdyrsjagt, fuglejagt og Big 5.

Nederst på siden, er billede af det spanske værtspar Antonio og Silvia, som vil tage godt imod vores gæster og sikre at opholdet bliver en fantastisk oplevelse med mange gode minder.

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika
Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Indkvartering

Lodgen er beliggende i kanten af jagtoprådet og er nybygget i 2007 af Antonio. Alt er gennemført til mindste detalje og danner rammen om en hyggelig og luxuriøs ferie hvor service er helt i top.

Der er plads til 16 gæster på lodgen fordelt på 3 hytter med 2 enkeltsenge i hver samt 4 luxuriøse suiter (30-40 m2 hver) med king size senge, alt sammen holdt i gammel colonial afrikansk stil, meget komfortable med en-suite bad (varmt vand døgnet rundt), air conditioning/varme, rejse adapters, dagligt rene håndklæder samt vaskeservice.

Derforuden indeholder lodgen en bygning med køkken, bar og spisestue med hyggekrog og bløde møbler samt et stort trofærum også med bløde møbler, tv, spillebord og en pc opkoblet til internet. I hel tradiotionel stil rummer lodgen også en ”boma” hvor man mødes efter jagten og får en drink ved bålet og deler dagens begivenheder. Desuden en centralt placeret swimmingpool, udendørs fitness center samt overdækket indskydningsbane.

Jagtrejser til Sydafrika med god mad

Gastronomi spiller en stor rolle hos The Hunter’s Dream Safari. Menuerne er velafbalancerede og med stor variation af retterne. Menuerne kombinerer den traditionelle afrikanske cuisine med det spanske og tager ofte udgangspunkt i det forskellige vildkød. I højsæsonen hyres ofte en kok ind fra Europa (typisk fra Spanien/Italien).

For ikke-jagende ledsagere på lodgen kan der arrangeres en lang række spille aktiviteter, safari rundt på farmen på gåben eller i safaribil midt på dagen eller om natten og se de mange nataktive dyr, coctails ved solnedgang, drinks ved bålet og meget mere under menuen turisme.

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Praktisk information

Der flyves til Johannesborg hvor man mødes ude i gaten af en repræsentant fra The Hunter’s Dream Safari. Han vil sørge for at turen gennem tolden samt våbenudlevering sker så let og hurtigt som muligt samt følger Jer til chaufføren. Chaufføren vil nu tage Jer på den 3,5 timers tur til lodgen, selvfølgelig med stop på vejen og drikkevarer under køreturen.

Der tilbydes jagt på farmen hele året, men de mildere måneder fra april til slut oktober giver ofte de bedste resultater. Dette er hhv. efterår, vinter og forår hvor vegetationen er lavest og jagten mest succesfuld. Jagten foregår som en kombination ”walk and stalk” hvor det er muligt eller anstand ved et vandhul, og kan drives både med riffel og bue. Dette giver de bedste oplevelser for at iagtage dyrelivet i deres naturlige habitat og som så mange andre steder på jagt er det i høj grad op til den enkelte jæger hvilken jagtform der ønskes udført, og det er derfor vigtigt at kommunikere sine forventninger til jagtledelsen, således man i videst muligt omfang får disse indfriet. For at komme til jagtområder og evt. rundt i jagtområderne køres i 4×4 Landcruisers udstyret med 2-vejs radioer, terrænudstyr samt førstehjælpsudstyr.

Limpopo regionen

Limpopo regionen rummer en pragtfuld afvekslende natur spændende fra bjergområder, tæt bushland til åbne græssletter. Jagten på nogle vildtarter kræver nogle gange, at man under safarien må flytte til andre områder. Bemærk at der skal være licenser til rådighed for nogle af de mere sjældne arter.

Skulle man være uheldig at anskyde et dyr er der sportrænede jackrussel terrier samt dygtige trackere med. Fuglejagten kan evt. arrangeres med stående hunde. Hvis man har mulighed for det anbefaler vi at man medbringer sit eget våben, men der kan også lejes våben på farmen. Til de små antiloper anbefales kaliber 243, 270, 7×57 eller lign. mens for de store antiloper skal man op i kaliber 7 mm, 30-06, 300 Win Mag, 300 Weatherby, 338 eller lign.

Feltpræparering af trofæerne foregår på farmens faciliteter, der er indrettet specielt til formålet med hejseværk, rindende vand, vask og stort kølehus. Selve feltpræpareringen foretages af uddannet sydafrikansk personale, der er yderst påpasselige med alle processerne skinning og saltning.

Efterfølgende køres trofæerne til konservatoren der foretager de lovpligtige karantænebestemmelser, parasit behandling mm. (dip and pack) inden de er klar til afsendelse til din konservator for videre forarbejdning.

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Pas og visum

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Sydafrika. Der kræves ikke visum til Sydafrika for ophold under 90 dage. På vores rejser til Sydafrika skal du sende os en kopi af fotosiden i dit pas. Skal du rejse med våben skal vi tillige have kopi af våbenpas forside og siden med det indførte våben. Vi sørger for at fremsende de nødvendige rejsedokumenter, men det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter med når du møder i lufthavnen.

Våben import/eksport (forbehold for ændringer)

Vi anbefaler at man, så vidt det er muligt, medbringer sit eget våben idet det giver en tryghed at jage med et våben man kender. Men man kan også fint leje våben på destinationen.

Det er intet problem at rejse med sit våben, der er blot nogle ting man skal være opmærksom på, bl.a.:

 • Du skal have et gyldigt våbenpas
 • Der skal udfyldes en SAPS 520 (denne sørger vi for)
 • Der skal udfyldes en Export deklaration (denne sørger vi for)
 • Valg af transitlufthavn

Sammen med den guide som modtager dig i Johannesburg går du til politiets kontor. Du afleverer dit pas og det invitationsbrev som du modtog sammen med din flybillet samt det udfyldte skema SAPS 520, som du nu kan underskrive i nærvær af politiofficeren. Du åbner din våbenkuffert og politiofficeren kontrollerer de våben data som er anført. Oplysningerne fra formular SAPS 520 indtastes i politiets IT system og til slut får du udleveret en våben- og jagttilladelse som du skal medbringe under jagten.

Når du rejser hjem skal du huske at aflevere våben- og jagttilladelsen til den politiofficer som kontrollerer dit våben.

Pakning af våben og ammunition (forbehold for ændringer)

Skydevåben skal pakkes forsvarligt, i låsbar kuffert, uden ammunition og hvis muligt skal bundstykket separeres fra våbnet og pakkes i en pose i tøjbagagen. Evt. skydestok kan også placeres i din våbenkuffert. Lad være med at pakke din riffelkikkert i håndbagagen – det kan give problemer i security.

Ammunition skal være i original emballage hvor de enkelte patroner er adskilte (ikke løse). Kasserne lægges i an aflåst ammunitionsbox og pakkes sammen med tøjbagagen. Der må maksimalt importeres 5 kg ammunition pr. person til eget brug.

Kontroller dog altid reglerne for transport af våben og ammunition ved det flyselskab du skal med.

Vaccinationer

I Sydafrika kræves der gul feber-vaccinationscertifikat af rejsende, der kommer fra et gul feber-område. Derudover kan der være vaccinationer eller anden sygdomsforebyggende behandling, der anbefales ved rejser i Sydafrika. Forhør dig hos din egen læge. Medbring i øvrigt altid et internationalt vaccinationskort – der kan blive brug for det, specielt i forbindelse med eventuelle epidemier.

Rejseforsikring

Da den offentlige sygesikring ikke dækker omkostninger til hjemrejse samt lægebehandling i Namibia, er det en forudsætning for deltagelse i rejsen, at du har tegnet en rejseforsikring, der dækker såvel omkostninger ved behandling af sygdom som hjemtransport. Endvidere anbefaler vi, at forsikringen indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage. LB Jagtrejser er behjælpelig med tegning af rejseforsikring gennem Gouda Rejseforsikring.

Klima

Undersøg hjemmefra, hvordan vejret er på det tidspunkt hvor du skal rejse. Tjek evt. http://www.yr.no

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker din håndbagage, så du har det ved hånden, du skal bruge, ved en eventuel bagageforsinkelse. Endvidere anbefaler vi, at værdigenstande samt vigtig medicin medbringes i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, der er nødvendig på flyrejsen, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Husk håndkikkert skal pakkes i din kuffert.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Sydafrika kan variere alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid: Sydafrika er en time foran Danmark om vinteren, men når det er sommertid i Danmark, er der ingen tidsforskel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter.

Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere.

Valuta og kreditkort

I Sydafrika hedder møntfoden Sydafrikansk rand(ZAR eller R). De fleste valutaer kan veksles overalt i Sydafriak, men mange steder gives der en dårlig kurs for danske kroner. Det er derfor bedre at veksle penge hjemmefra eller medbringe valuta i euro eller amerikanske dollars. Vores erfaring er, at det kan være problematisk at hæve kontanter på sit kreditkort, men disse forhold ændres konstant, og kreditkort vinder mere og mere frem. Kreditkort accepteres på de fleste større souvenir-butikker.

Elektricitet

Sydafrika har ligesom Danmark 220/230 volt, men danske stik kan ikke bruges. Medbring derfor et adaptersæt med mange valgmuligheder.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Sydafrika er + 0027. Det er dyrt at ringe hjem fra Sydafrika, tjek evt. med eget mobilselskab om dækning og priser for opkald fra Sydafrika, samt modtagelse af opkald.

Hygiejne

På farmen er der moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke vådservietter, og evt. hånddesinfektionsgel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Jagt i Limpopo, Sydafrika

Afhængig af årstiden og vegetationen skal man forvente skudafstande på 50-200 m. Vi anbefaler derfor at træne med sin riffel på disse afstande inden afrejse.

Beklædning

Husk at medbringe på safari- / jagtrejser:

 • Lette sko og/eller sandaler til safarikørsler og gode vandresko til vandresafari
 • Let bomuldstøj, også med lange ærmer/ben (som beskyttelse mod solen), gerne i safarivenlige farver som kaki, sandfarvet eller mørkt tøj (hvidt tøj kan skræmme dyrene, og blåt tøj tiltrækker fluerne)
 • Kasket eller solhat
 • Uldsweater eller fleecetrøje til safari om morgenen og aftenen
 • Vind- og regntæt jakke
 • Badetøj (der er swimmingpool på farmen)
 • Kikkert
 • Våben
 • Ammunition
 • Kamera – evt. videokamera
 • Solcreme
 • Myggespray

Før afrejsen

Når vi har modtaget den sidste forudbetaling og senest en uge inden afrejse fremsendes de nødvendige rejsedokumenter (flybillet, invitation til brug ved transport med våben mm.).

Regler for ind- og udrejse af Sydafrika med børn under 18 år

Pr. 1. juni 2015 er der indført flg. regler for ind- og udrejse af Sydafrika med børn under 18 år. Rejser begge forældre sammen med barnet, medbringes fødsels-/dåbsattest. Rejser kun den ene forælder med et barn under 18 år, skal der medbringes fødsels-/dåbsattest og yderligere skal der også medbringes en fuldmagt fra den anden forælder, der giver tillladelse til at rejse ind og ud af Sydafrika. Rejser ingen af forældrene sammen med barnet, skal der både medbringes fødsels-/dåbsattest smat en myndighedserklæring som dokumentation for at man har ret til at rejse med barnet i Sydafrika i den angivne periode.

Reglerne er indført af de Sydafrikanske myndigheder for at undgå handel med børn.

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Arter

Med udgangspunkt fra farmen i Baltimore kan der jages mere end 55 arter og specielt jagten på brun hyæne og civet cat er helt i særklasse her. Forud for jagten bør man udvælge en liste af vildt man ønsker at jage idet visse arter kræver specielle tilladelser/CITES hvilket skal bestilles på forhånd.

Jagten på Big 5 er noget helt særligt og hos The Hunter’s Dream sørger man altid for at jægeren får det bedste trofæ og at alt er tilrettelagt ned til mindste detalje. Der kan således arrangeres jagt på bøffel, krokodille, elefant, flodhest, løve, leopard, næsehorn.

Som tillæg til trofæjagten kan arrangeres en eller flere dages fuglejagt hvor du kan nå op på 700-800 skud i løbet af en jagtdag (5 timer). Sæsonen kører fra maj til starten af september og fuglene jages ca. 3 timers kørsel fra farmen. På et 7.000 ha stort landbrugsområde kan der således arrangeres jagt på Rock Pigeon, Red Eye Dove, Cape Turtle Dove, Daughing Dove, Quails, Orange and Swainson’s Francolin, Guineafowls (perlehøns), Yellowbilled Duck, Redbilled Teal, Egyptian and Spurwinged Geese. Francoliner og perlehøns jages nogle steder med stående hunde.

Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika
Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika
Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Turisme i forbindelse med jagt i Sydafrika

På The Hunter’s Dream Safaris egen farm er der et intensivt bevarings- og avlsprogram for flere forskellige af de afrikanske antiloper. Farmen er derfor ramme for en uforglemmelig fotografisk ”wildlife” oplevelse. Der vil være fotografkyndige med på disse gamedrives hvor I får mulighed for at hjembringe fantastiske minder fra den Afrikanske fauna. Gamedrive foregår typisk tidlig om morgenen eller om eftermiddagen i åbne ”safari-biler” der gør det muligt at komme ret tæt på dyr og fugle i deres naturlige habitat.

Med udgangspunkt fra The Hunter’s Dreams lodge rummer Sydafrika et bredt udsnit af turistaktiviteter og udflugter for rejsende og naturelskere, og du vil ikke kunne nå dem alle på én gang. F.eks.:

 • Elefantridning
 • Hesteridning i bushen
 • Bøffel og Sabel reservat
 • Krokodillefarm
 • Bushmen reservat
 • Baobab’s rute
 • Fiskeri og picnic ved Limpopofloden
 • Lokale museer
 • Sejlads på Palalafloden ved solnedgang
 • Mapungbuwe Nationalpark
 • Marakele Nationalpark
 • Traditionel afrikans keramikbutik
 • Interaktion med løver og løveunger
 • Big 5 fotosafari
 • Gepard naturreservat
 • Hike safari
 • Game drives
 • Se solnedgangen på udsigtsposter inkl. Coctails

Fuglekiggeri

 • Foto ekskursioner

Længere ekskursioner på 2 dage eller mere

 • Kruger National Park (min. 2 dage)
 • Sun City og Pilannesberg
 • Cape Town og nærområde
 • Victoria Falls – Zambia siden (min. 2 dage)
 • Caprivi, Chobe og Okavango (Botswana)
 • Kalahari ørknen (Botswana)
 • Skeleton Valley og Etosha Nationalpark (Namibia)
 • Mauritius, Quirimbas, Benguerra
Jagt i Sydafrika - LB jagtrejser
Jagt i Afrika - jagtrejser Sydafrika

Jagtrejser i Sydafrika

Se priser her